Excel voor controllers

Voor wie

Voor de controllers/business analisten met een zeer gedegen basis in Excel die een stap verder willen zetten en het gebruik van excel willen optimaliseren in hun functie.

Waarom

Excel is in de meeste bedrijven vaak de meest gangbare (rapporterings)tool, dit vaak naast andere BI tools. Een optimaal gebruik van Excel toegepast binnen de eigen functie als controller kan een wereld van verschil betekenen naar efficiëntie en probleemoplossend vermogen.

Tijdens deze training werken we specifiek rond hoe controllers Excel kunnen gebruiken als rapporteringstool alsook hoe deze te optimaliseren binnen de eigen functie.

Van de deelnemers wordt een uitgebreide kennis van Excel verwacht. Indien u deze niet bezit, is het mogelijk om een inleidende cursus te volgen ter voorbereiding op deze opleiding.

Inhoud

Tijdens deze opleiding van één dag worden de mogelijkheden van Excel voor de controller verder uitgewerkt. Dit steeds vanuit een praktisch oogpunt: hoe kan excel u helpen bij de problemen die u als controller tegen komt.

Hierdoor is het voor onze deelnemers mogelijk om bij de terugkeer naar de eigen werkplek daadwerkelijke efficiëntiewinsten te boeken. Bovendien betekent dit ook een vergroting van het probleemoplossend vermogen.

Onderdelen van deze training zijn ondermeer:

  • Geavanceerde Excel functies
  • Variantie analyses
  • Waterfalls
  • Gebruik van Excel Powerquery (nu een standaard functionaliteit) als controller om rapportering en analyse te automatiseren

Van de deelnemers wordt een uitgebreide kennis van Excel verwacht. Indien u deze niet bezit, is het mogelijk om een inleidende cursus te volgen ter voorbereiding op deze opleiding.

Praktische Info

Deze cursus is opgevat als een training van een volledige dag. Hierbij is een gedegen kennis van Excel Vereist. Indien u deze niet bezit, is het mogelijk een inleidende cursus te volgen ter voorbereiding op de cursus "Excel voor Controllers".

U kan steeds onze trainingskalender raadplegen voor de eerstvolgende training. Daar vindt u ook het inschrijfformulier. Uiteraard kan u ook steeds contact opnemen met ons voor meer informatie.

Prijs

De prijs voor deze trainingsdag bedraagt € 700 (Excl. BTW) voor een enkele inschrijving. Wilt u meerdere deelnemers inschrijven neem dan gerust contact met ons op voor een individuele offerte.

Meer specifieke trainingsnoden?

Bekijk zeker ook eens onze trainingen welke we op uw maat of op maat van uw ERP maken.  Bovendien bieden wij ook onderwerp specifieke classroom trainingen.

 
Deel deze pagina via: