Beyond financial statements

Voor wie

Voor de controllers/business analisten met een eerste aantal jaren ervaring in deze functie of voor de doorwinterde accountant die graag de stap wilt zetten naar controllership.

Waarom

Financiële analyse is één van de core competenties die elke controller dagelijks aanwendt om tijdig te kunnen anticiperen op opportuniteiten en risico's. Dit zowel voor de eigen als andere ondernemingen. Een doorgedreven kennis en vaardigheid in Financiële analyse geeft u, als controller, de mogelijkheid om de stap te zetten naar Business Partner. Een partner die proactief mee helpt de bedrijfsperformantie te optimaliseren.

Inhoud

Tijdens de training worden de principes van financiële analyse uit de doeken gedaan op basis van praktische en reële voorbeelden. Deze worden interactief met de deelnemers aan de training behandeld, en dit steeds onder de begeleiding van de controller-trainer.  Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een Smartscan Model.

De verschillende cases geven stelselmatig een breder inzicht in terminologie en analyse begrippen en methodieken. Dit niet alleen in Be Gaap maar ook in een IFRS context. Op het einde van de eerste dag wordt een specifieke case besproken waarna op de tweede dag een analyse in groep gemaakt wordt omtrent de vergelijking tussen 2 corporate bedrijven.

Praktische Info

De opleiding wordt gespreid over twee dagen. Voor deze training is een gedegen kennis van finance vereist en een basiskennis costing / kostboekhouding.

U kan steeds onze trainingskalender raadplegen voor de eerstvolgende training. Daar vindt u ook het inschrijfformulier. Uiteraard kan u ook steeds contact opnemen met ons voor meer informatie.

Prijs

De prijs voor dit trainingsprogramma van twee dagen bedraagt €1.300 (Excl. BTW) voor een enkele inschrijving. Wilt u meerdere deelnemers inschrijven neem dan gerust contact met ons op voor een individuele offerte.

Meer specifieke trainingsnoden?

Bekijk zeker ook eens onze trainingen welke we op uw maat of op maat van uw ERP maken.  Bovendien bieden wij ook onderwerp specifieke classroom trainingen.