PowerPivot voor controllers

Voor wie

Voor de controllers/business analisten die een stap verder willen gaan met analyses en rapportering in Excel. En dit eenvoudigweg met een add-in. Zonder grote BI tools te moeten implementeren. Zij die kwalitatiever en efficiënter wensen te rapporteren en analyseren.

Waarom

Excel is in elk bedrijf de meest gangbare (rapporterings)tool. De realiteit leert ons echter dat de standaard Excel functionaliteiten suboptimaal kunnen zijn of zelfs niet toereikend. Wanneer men geconfronteerd wordt met grote hoeveelheden data uit verschillende bronsystemen, is het vaak een maandelijks gepuzzel om de nodige rapportering op te zetten. Een proces dat bovendien zeer onderhevig is aan onnauwkeurigheden.

PowerPivot komt in grote maten tegemoet aan deze problematieken. Dankzij deze Excell Add-in is de gebruiker in staat grote hoeveelheden data te combineren uit verschillende bronsystemen en deze verder te analyseren. Een efficiënter proces dat bovendien minder onderhevig is aan gebruikersfouten.

Tijdens deze cursus gaan we dieper in op deze functionaliteiten en hoe deze gebruikt kunnen worden door de controller om een efficiënte en accurate rapportering op te bouwen.

Inhoud

Al jaar en dag wordt Excel gebruikt door nagenoeg alle controllers. Vaak ook als rapporteringstool. Met de PowerPivot Excel add-in is hierin een nieuw tijdperk aangebroken. Leer tijdens deze training hoe u als controller gebruik kan maken van deze functionaliteiten. Zo leert u:

  • Hoe u als controller grote hoeveelheden data, van verschillende bronnen, op eenvoudige wijze kan combineren
  • Verschillende databronnen combineert tot één krachtige pivottabel
  • De functionaliteiten van PowerPivot het best kan gebruiken als controller voor uw analyse en rapporteringsbehoeften
  • Powerpivot als rapporteringstool

Praktische Info

Deze cursus is opgevat als een training van een volledige dag. Enige voorkennis in Excel is hierbij vereist. Met name het gebruik van Pivot tables. Indien u deze niet bezit verwijzen wij u graag verder naar onze Introductie tot Excel training.

Inschrijvingen

Inschrijvingen verlopen via onze trainingskalender, waar u ook onze eerstvolgende training terugvindt. Uiteraard kan u ook steeds contact opnemen met ons voor meer informatie.

Prijs

De prijs voor deze trainingsdag bedraagt € 700 (Excl. BTW) voor een enkele inschrijving. Wilt u meerdere deelnemers inschrijven neem dan gerust contact met ons op voor een individuele offerte.

Meer specifieke trainingsnoden?

Bekijk zeker ook eens onze trainingen welke we op uw maat of op maat van uw ERP maken.  Bovendien bieden wij ook onderwerp specifieke classroom trainingen.