Dimensioneel modelleren voor controllers

Voor wie

Voor de controllers/business analisten met een eerste aantal jaren ervaring in deze functie en die op zoek is naar een beter functioneel begrip van de opbouw van rapportering en de manier waarop databases en dimensies hier een cruciale rol in spelen.

Waarom

Als controller staat u garrant voor correcte en performante rapportering. Voor recurrente en ad-hoc rapportering in een context waar de behoeften vaak durven te wijzigen. Een hele opdracht dus. En één die slechts te volbrengen is als men begrijpt hoe rapportering conceptueel werkt.  

Hoe kom ik tot de rapportering die ik wens? Hoe werken de onderliggende databases en wat zijn de voornaamste technieken? Hoe bouw ik mijn analytische dimensies en hiërarchieën op? Wat zijn slowly moving dimensions en hoe ga ik er mee om?

Deze cursus biedt u een antwoord op uw vragen. Niet met het doel dat u zelf technisch aan de slag gaat. Wél gericht op u, als controller, zodat u eigenaar blijft van de rapportering door de brug te maken naar IT. Onafhankelijk van eender welke tooling.

Inhoud

Tijdens deze opleiding van een dag worden de grondprincipes van de opbouw van een rapporteringsmodel uitgelegd. En hoe deze functioneel te veratlen naar databases en dimensies . Aan de hand van praktijkgerichte oefeningen. Zo ontdek je hoe je als controller een rapporteringsmodel bouwt die de nodige flexibiliteit biedt voor ad-hoc vragen en bovendien toekomstgericht is.

De voornaamste topics van de dag zijn:

  • Best practices in het opbouwen van rapporteringsmodellen
  • Functioneel begrijpen van databases vanuit het perspectief van de controller
  • Hoe dimensies en hiërarchieën correct opbouwen met het oog op toekomstgerichte analytische rapportering 

Praktische Info

Dit is een opleiding van een halve dag. Een achtergrond in access is een troef maar niet noodzakelijk

U kan steeds onze trainingskalender raadplegen voor de eerstvolgende training. Daar vindt u ook het inschrijfformulier. Uiteraard kan u ook steeds contact opnemen met ons voor meer informatie.

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt € 700 (Excl. BTW) voor een enkele inschrijving. Wilt u meerdere deelnemers inschrijven neem dan gerust contact met ons op voor een individuele offerte.

Meer specifieke trainingsnoden?

Bekijk zeker ook eens onze trainingen welke we op uw maat of op maat van uw ERP maken.  Bovendien bieden wij ook onderwerp specifieke classroom trainingen.