SAP product costing & training

De klant evolueerde van standaard productie naar een productie op maat waardoor er een stijging was in hun costing-complexiteit. TriFinance werd gevraagd om de actuele costing set-up door te lichten en verbeteringen te implementeren betreffende de set-up van SAP en te helpen bij een kwalitatievere variantie rapportering door middel van training en verbeteringen.

Klant

Een internationaal productiebedrijf met een complexe sub-contractor set-up.

Waarom TriFinance?

TriFinance werd gevraagd om de analyse en de trainingen te verzorgen omwille van de unieke combinatie tussen functionele SAP kennis enerzijds en financiƫle en operationele expertise anderzijds. Hierdoor was TriFinance de perfect geplaatste partij om de analyse uit te voeren maar deze ook om te zetten in daadwerkelijke acties & trainingen alsook een roadmap voor de toekomst.

De uitdaging

  • Analyse van de noden en processen met betrekking tot costing en pricing
  •  Analyse van de product portfolio, routings & Bill of Materials (BOM's)
  • Ontwikkeling & mapping van de multilevel BOM structuur
  • Identificeren van variantie rapporteringsnoden en opportuniteiten en opstellen van de correcte rapportering
  •  Ontwikkelen en geven van trainingen naar de eindgebruikers. Zowel theoretisch (Variantie analyse & rapportering) als functioneel (SAP functionaliteiten)
  • Ontwikkeling van een governance framework
  • Ontwikkeling van een roadmap en actieplan op langere termijn

Resultaat

Onze klant verkreeg een duidelijk inzicht in zijn costing structuur en set-up. Bovendien verkreeg men dankzij een doorgedreven training een duidelijk inzicht hoe de SAP functionaliteiten konden worden gebruikt om te komen tot de beoogde variantie rapportering en inzichten. Bovendien werd er een roadmap opgesteld op langere termijn met een gedetailleerd project- en actieplan met aandacht voor het optimaal gebruik van de beschikbare resources.


Publicatiedatum: 9 April 2015