Budgettering & Forecasting in productie omgevingen

Voor wie

Voor de controllers/business analisten met een eerste aantal jaren ervaring en die zijn of haar kennis rond het budgetteringsproces wil uitdiepen.

Waarom

Het budgetteringsproces is een veeleisende en arbeidsintensieve periode in tal van bedrijven. Essentieel is dat dit zo efficiënt mogelijk verloopt met steeds oog voor het uiteindelijke doel: het sturen van bedrijfsperformantie. Deze training is een stap naar het rationaliseren van dit budgeteringsproces met het oog op dit doel. Om voorbij te gaan aan het budgeteren om te budgeteren.

Inhoud

Tijdens deze opleiding wordt er een solide basis gelegd voor het hele budgetterings- en forecast proces. Hierbij wordt er steeds overkoepelend gekeken naar het waarom van budgettering en forecasting: het sturen van de bedrijfsperformantie.

Tijdens de eerste dag wordt na het uitleggen van methodieken en principes de stap gezet naar een concrete toepassing. De deelnemers gaan aan de slag op basis van een geïntegreerde case onder begeleiding van de controller-trainer. Hierbij komt het budgettering proces van a tot z aan bod, inclusief balance sheet en cash flow forecasting. Op het einde van de eerste dag wordt deze case verruimd met een aantal complexiteiten.

Tijdens de tweede dag worden de resultaten in groep en in detail besproken en wordt er dieper ingegaan op pragmatisch forecasten.

Praktische Info

De opleiding wordt gespreid over 2 dagen. Voorkennis van costing / kostboekhouding is aan te raden.

U kan steeds onze trainingskalender raadplegen voor de eerstvolgende training. Daar vindt u ook het inschrijfformulier. Uiteraard kan u ook steeds contact opnemen met ons voor meer informatie.

Prijs

De prijs voor de opleiding van twee dagen bedraagt € 1.300 (Excl. BTW) voor een enkele inschrijving. Wilt u meerdere deelnemers inschrijven neem dan gerust contact met ons op voor een individuele offerte.

Meer specifieke trainingsnoden?

Bekijk zeker ook eens onze trainingen welke we op uw maat of op maat van uw ERP maken.  Bovendien bieden wij ook onderwerp specifieke classroom trainingen.